Prisutvecklingen 2019 för lägenheter i Barcelona

Lägenhet att hyra i Barcelona - Barceloneta - Remoy Apartments Barcelona AB

Prisutvecklingen 2019 för lägenheter i Barcelona

28 december, 2019 Kommentarer inaktiverade för Prisutvecklingen 2019 för lägenheter i Barcelona By Oskar Remoy
Kvadratmeterpriser stadsdelar i Barcelona februari 2019 från Fotocasa - apartmentbarcelona.se
Kvadratmeterpriser stadsdelar i Barcelona februari 2019 från Fotocasa.es

I hela Barcelona har de begärda kvadratmeterpriserna* minskat med 3,5% under året till 4.678 EUR. I stadsdelen Barceloneta vid stranden har dock de begärda priserna på smålägenheter (studio eller ett sovrum) ökat med 1,2% till 5.524 EUR.

Läs mer: Prisutveckling lägenheter i Barcelona 2021

Lägenhetspriser i Barceloneta

Kvadratmeterpris på smålägenheter i Barceloneta i Barcelona december 2019 enligt idealista - apartmentbarcelona.se
Kvadratmeterpris på smålägenheter i Barceloneta i Barcelona december 2019 enligt idealista.com

En liten lägenhet i Barceloneta på 33 kvm. kostar* nu i snitt 182.300 EUR med kvadratmeterpriset 5.524 EUR. Snittpriset per kvadratmeter för alla lägenheter i Barceloneta är 5.162 EUR så kvadratmeterpriserna för smålägenheter är 7% högre.

Det kan dock skilja myket i pris även inom Barceloneta beroende på lägenheternas läge och skicket på lägenheten och hela fastigheten.

Vad koster det att hyra en lägenhet i Barceloneta?

Kvadratmeterpris hyra smålägenheter i Barceloneta i Barcelona december 2019 enligt idealista - apartmentbarcelona.se
Kvadratmeterpris hyra smålägenheter i Barceloneta i Barcelona december 2019 enligt idealista.com

Kvadratmeterpriset* för att hyra smålägenheter (studio eller ett sovrum) i Barceloneta har ökat med 11,4% i år till 27,6 EUR. Så en standardlägenhet på 33 kvm. kostar 910 EUR i månaden att hyra. Vatten, el, gas tilkommer med ungefär 75 EUR i månaden. Den totala hyran blir då 985 EUR i månaden.

*Kvadratmeterpriser i Barcelona

Med kvadratmeterpriser utgår jag här från ”asking prices” på idealista.com som är Spaniens största webbplats för försäljning och uthyrning av fastigheter i Spanien. Dessa priser visar vad säljarna begär i sina annonser på idealista och kan skilja sig från vad det slutliga priset blir i verkligheten.

I Spanien kan man ofta pruta på priserna så det är möjligt att dessa priserna är lite väl optimistiska men prisutvecklingen i % kan vara mera korrekt.

Dock tillkommer det vid köp av lägenheter i Barcelona skatter och avgifter på ungefär 13,5% och denna extrakostnaden är inte inkluderad i kvadratmeterpriset eller i det det begärda priset.

idealista gör också beräkningar på de faktiska kvadratmeterpriserna enligt en ny metod som du kan läsa mer om här: Metodología de informes de precios.

Beräknade faktiska kvadratmeterpriser Ciutat Vella (gamla stan) i Barcelona december 2019 enligt idealista - apartmentbarcelona.se
Beräknade faktiska kvadratmeterpriser Ciutat Vella (gamla stan) i Barcelona december 2019 enligt idealista.com

Även när det gäller kvadratmeterpriser för att hyra lägenhet gör idealista beräkningar på detta. Enligt denna beräkningen har kvadratmeterpriset för att hyra ökat med 4,6% i Barceloneta i år.

Beräknade faktiska kvadratmeterpriser Ciutat Vella i Barcelona december 2019 enligt idealista - apartmentbarcelona.se
Beräknade faktiska kvadratmeterpriser för att hyra i Ciutat Vella (gamla stan) i Barcelona december 2019 enligt idealista.com
Comments are closed