3 lägenheter till salu i Barcelona

Lägenheter till salu i Barcelona - Barceloneta - Remoy Apartments Barcelona AB

3 lägenheter till salu i Barcelona

12 augusti, 2021 Kommentarer inaktiverade för 3 lägenheter till salu i Barcelona By Oskar Remoy
Tre lägenheter till salu i Barceloneta - Barcelona - apartmentbarcelona.se
Tre lägenheter till salu i Barceloneta – Barcelona

I Barceloneta vid stranden i Barcelona finns nu tre renoverade lägenheter till försäljning till ett bra pris. Lägenheterna ägs av ett svenskt aktiebolag, Remoy Apartments Barcelona AB, och det är själva bolaget som säljs med lägenheter, möbler och inredning. Passar perfekt för företag som vill bedriva uthyrning i Barcelona eller har anställda som vill arbeta på distans.

Lägenheterna är i dag fullt uthyrda och de totala hyresintäkterna ligger på ca. 300.000 kr per år inklusive vatten och el. Efter ett svagare år 2020 på grund av coronapandemin är nu läget normaliserat.

Försäljningspriset är 5.200.000 och då sparar en köpare ca. 13,5% i spanska kostnader och avgifter.

Fastighetsbyrån i Barcelona var mäklare vid köpet av lägenheterna och det borgar för att alla officiella registreringar skötts professionellt.

Centralt läge i Barceloneta vid stranden i Barcelona

Lägenheter till salu i Barcelona - Centralt i Barceloneta - Remoy Apartments Barcelona AB
Lägenheter till salu i Barcelona – Centralt i Barceloneta

Alla tre lägenheterna är mycket centralt placerade i Barceloneta, med fyra minuter att gå till stranden och fem minuter att gå till tunnelbanan. Lägenheterna ligger vid torget i Barceloneta där det finns butiker, restauranger, caféer, barer och en stor inomhusmarknad Mercat de la Barceloneta.

Från flyplatsen tar det ungefär 25 minuter med taxi till området och till Plaça de Catalunya tar det ungefär 25 minuter att gå.

Inarco som sköter all förvaltning och uthyrning av lägenheterna har också kontor precis i närheten i Barceloneta.

Lägenheterna

Arkitektritning Vinaros inför renovering - apartmentbarcelona.se
Arkitektritning Vinaros inför renovering

Lägenheterna är fullt möblerade med med komplett utrustning så att hyresgäster kan flytta in direkt. Allt från sängkläder och handdukar till bestick och dammsugare finns på plats.

De befintliga hyresavtalen följer spansk lagstiftning för uthyrning och tecknas på minst fyra månader med möjlighet för förlängning.

Lägenhet till salu, Carrer del Mar, Barceloneta, Barcelona

Lägenhet Mar
Totalrenoverad med stambyte 2016. Hög standard i badrum och kök. Ungefär 32 kvm med balkong mycket centralt och nära till allt.

 

Lägenhet till salu i Barcelona - Carrer de Vinaros - Remoy Apartments Barcelona AB

Lägenhet Vinaros
Lägenheten totalrenoverades 2016 med stambyte och helt nytt badrum och kök. Tegelvalv och bjälkar togs fram där det gick. 33 kvm med sovrum, bad och kök/vardagsrum.

 

Esudcer - lägenhet till salu i Barcelona och Barcloneta - Remoy Apartments Barcelona AB

Lägenhet Escuder
Lägenheten är på 33 kvm och renoverades i hall, sovrum och vardagsrum 2016. Det gamla taket med tegelvalv och bjälkar togs fram. 

 

 

 

Värdering och pris

Lägenheter säljes i Barcelona - Carrer de Mar
Torget och kyrkan vid lägenheten på Carrer de Mar

Värdering 5.960.000 kr

Enligt idealista ligger de verkliga genomsnittspriserna per kvadratmeter i Barceloneta på 4.589 EUR (juli 2021). För smålägenheter (studio eller ett sovrum) ligger kvadratmeterpriserna ungefär 6% högre vilket ger ett kvadratmeterpris på 4.847 EUR.

Eftersom de tre lägenheterna är renoverade, möblerade, fullt utrustade och alla spanska registreringar och transaktioner är klara bedöms marknadsvärdet till 5.200 EUR per kvadratmeter. För en lägenhet på 33 kvm. blir värderingen då 171.600 EUR. Detta är en mycket försiktig värdering och troligtvis ligger värdet närmare 180.000 EUR per lägenhet.

Läs mer om prissättning och värdering i Barcelona här.

För tre lägenheter på 33 kvm. blir den samlade värderingen 171.600 x 3 = 514.800 EUR vilket motsvarar ca. 5.251.000 kr. I tillägg kommer skatter och avgifter på 13,5% vilket motsvarar ca. 709.000 kr. Totalt belopp att betala blir enligt detta 5.960.000 kr.

Pris 5.200.000 kr

Lägenheterna säljs samlat i bolag för 5.200.000 kr. Detta medför en rabatt på 760.000 kr jämfört med om lägenheterna hade köpts på den öppna marknaden i Spanien.

Kontakt och information

Skicka e-post till info@apartmentbarcelona.se eller ring Oskar Remøy på +46 (0)70 846 16 60 för mera information.

Comments are closed